header-image-bg

Νυχτερινή Αθήνα (A...

7 Ιούνιος

Νυχτερινή Αθήνα (ATHENS BY NIGHT)

Στην πρωτεύουσα της Ελλάδας η διασκέδαση είναι γραμμένη με κεφάλαιο Δ. Θέλετε μπαρ και κλαμπ που θα είναι ανοιχτά μέχρι το πρωί ακόμα και κατά τις εργάσιμες εβδομάδες; Θέλετε να γευματίσετε ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα; Θέλετε να χορέψετε όλη τη νύχτα στο ρυθμό τόσο της τοπικής όσο και της διεθνούς μουσικής; Θέλετε να περάσετε τη νύχτα σε εξωτερικούς χώρους με τον (πιθανό) εραστή σας, ίσως έξω από ένα παγκοσμίως γνωστό μνημείο, καθώς το κρύο δεν διαρκεί ποτέ πολύ; Θέλετε να παρακολουθήσετε αξιόλογες κλασσικές ή σύγχρονες συναυλίες μουσικής στους χειμερινούς ή καλοκαιρινούς χώρους; Θέλετε να παρακολουθήσετε γνωστές διεθνείς εκθέσεις που επισκέπτονται την πόλη; Θέλετε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε διεθνή ταινία στην αρχική της έκδοση σε οποιοδήποτε σινεμά; Λοιπόν, όλα αυτά είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σας, μπαίνοντας στην συναρπαστική εμπειρία της ανακάλυψης της νυχτερινής Αθήνας

 

  • Το Γκάζι είναι το hotspot της Αθήνας και όχι αδίκως: Μεζεδοπωλεία (= εστιατόρια όπου μπορείτε να δειπνήσετε στα μεσαία πιάτα αντί για μεμονωμένα κύρια), εστιατόρια διεθνούς κουζίνας, εστιατόρια ψησταριές για σουβλάκι, pop, , Mainstream, swing και ρετρό, gay και lesbian μπαρ και κλαμπ, γκαλερί, περιθωριακά θέατρα – απλά πες το & βρες το! Και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης και προσβάσιμα από το μετρό (σταθμός “Κεραμεικός”).
  • Το Θησείο είναι δημοφιλές τόσο στους Έλληνες όσο και στους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν έναν καφέ ή ένα ποτό που θαυμάζουν την Ακρόπολη, η οποία αγγίζει το βλέμμα και κυριαρχεί στο τοπίο. Είναι αναμφισβήτητα το αγαπημένο μονοπάτι των Αθηναίων και όχι μόνο.
  • Η Πλάκα στους πρόποδες του λόφου της Ακρόπολης, είναι το παραδοσιακό κομμάτι της πόλης όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει τον 19ο αιώνα. Λαϊκή μουσική και χορός στα ελληνικά εστιατόρια καθώς και ταβέρνες και ζεστά καφέ είναι η καλύτερη επιλογή εδώ.

 

Monastiraki square at night_Skoulas

  • Μοναστηράκι και Ψυρρή ακριβώς δίπλα στο Θησείο και ακόμα στους πρόποδες της Ακρόπολης, αυτή η μεγάλη περιοχή υπενθυμίζει την Ανατολή: χαμηλά κτίρια, στενά πλακόστρωτα δρομάκια, αγορά, σχεδόν καμία πρόσβαση στα αυτοκίνητα. Εναλλακτικά μπαρ και καλαίσθητα εστιατόρια βρίσκονται δίπλα σε παλιομοδίτικα καφέ, ελληνικές ταβέρνες και καταστήματα όλων των ειδών. Η ζωντανή ελληνική μουσική στα ελληνικά εστιατόρια είναι επίσης μια δυνατότητα.
  • Κολωνάκι, τη νύχτα, τα οινοπνευματώδη ποτά ανεβάζουν και στην επιχειρηματική περιοχή του κέντρου, όπου οι διάσημες μπουτίκ κρατούν τα σκήπτρα. Τα μοντέρνα μπαρ και τα γκουρμέ εστιατόρια για όλα τα γούστα βλέπουν τους Αθηναίους να επιστρέφουν στην περιοχή όπου δουλεύουν αλλά αυτή τη φορά να χορεύουν βαθιά στη νύχτα. Η περιοχή είναι γεμάτη από γκαλερί τέχνης επίσης.
  • Εξάρχεια, η ροκ πλευρά της πόλης. Εδώ φοιτητές, νεολαίοι, εναλλακτικοί άνθρωποι μοιράζονται τις απόψεις τους με ένα ποτό ή ένα δείπνο σε μάλλον φθηνά εστιατόρια και μπαρ.
  • Σύνταγμα (Syntagma).Στην περιοχή γύρω από το Σύνταγμα, καθώς και στους δρόμους που οδηγούν στο Μοναστηράκι, θα βρείτε αμέτρητα νέα hangouts που συμπληρώνουν τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας: Ρόμβη, Κολοκοτρώνη, Θησέως και σε πολλούς άλλους λιθόστρωτους στενούς δρόμους συγκεντρώνονται πλήθη που αφήνονται στους ρυθμούς της μουσικής και τα κοκτέιλ. Οι πλατείες Καρύτση και Αγίας Ειρήνης θεωρούνται περιοχές των Αθηναίων.
  • Η πλατεία Καρύτση: το Θέατρο Μουσούρη και δυο παραδοσιακά καφενεία κάποτε βρισκόταν εδώ. Ξαφνικά όλα άλλαξαν! Οι Αθηναίοι άρχισαν να ανακαλύπτουν κάθε γωνιά της πόλης τους. Η ήσυχη και γραφική πλατεία, με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που κυριαρχεί στο κέντρο, έγινε γρήγορα ένα αγαπημένο στέκι στην Αθήνα, καφετέριες όλη μέρα, μπαρ που θα ικανοποιήσουν όλες τις μουσικές προτιμήσεις γεμάτα με ανθρώπους νύχτα ή μέρα που μόλις τελείωσαν τις δουλειές τους ή απλά τριγυρίζουν για ψώνια. Υπάρχει ένα μέρος που θα κάνει για εσάς, είτε θέλετε να χορέψετε σε δυνατή μουσική όλη τη νύχτα ή να έχετε μια συζήτηση με ένα φίλο
  • Η Πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι βασιλιάς της νυχτερινής ζωής της Αθήνας, που βρίσκεται στη γωνία της Αιόλου και της Καραγιώργη Σερβίας, δίπλα στην οδό Κολοκοτρώνη, κοντά στην Πλάκα και το Μοναστηράκι. Τα τραπέζια και οι καρέκλες των διαφόρων καφετεριών και μπαρ είναι συνεχώς γεμάτα με ανθρώπους που κουβεντιάζουν ενώ απολαμβάνουν τα επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια ανάμεσα στους στενούς δρόμους και την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Όπου το καινούριο συναντά το παλιό, αυτή είναι μια ατμόσφαιρα που δεν πρέπει να χάσετε! Εδώ θα ανακαλύψετε τα πιο hip μπαρ της περιοχής, εμπνευσμένα κοκτέιλ και ποτά, και οι φήμες θέλουν εδώ το καλύτερο σουβλάκι στην πόλη. Απολαύστε τη μαγεία!