header-image-bg

Κόρινθος Επίδαυρ...

7 Ιούνιος

Κόρινθος Επίδαυρος Μυκήνες (COUNTRYSIDE JOURNEY TO CORINTH, EPIDAURUS & MYCENAE)

Η Αργολίδα είναι μια χερσόνησος στην Πελοπόννησο, όπου ο μύθος και τα αρχαία ιστορικά μνημεία χαιρετούν ένα μαγευτικό τάπητα που λέγεται ότι δέχεται πάνω από 3000 ώρες ηλιοφάνειας ανά έτος. Γνωρίστε βασιλιάδες και ήρωες από τα έπη του Ομήρου, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια: τον Αγαμέμνονα, τον Μενέλαο και τους άλλους.

Περιλαμβάνει επίσκεψη στους ακόλουθους ιστότοπους:

  • Κανάλι της Κορίνθου
  •  Αρχαία Κόρινθος (Ναός του Απόλλωνα και της Ρωμαϊκής Αγοράς)
  •  Θέατρο Επιδαύρου (το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο θέατρο στην Ελλάδα)
  •  Μυκήνες (Πύλη των Λεόντων και Θησαυρός του Ατρέα)
  •  Ναύπλιο (σύντομη στάση).

Περιγραφή:

Αφού συναντήσετε τον οδηγό σας θα αναχωρήσετε από την Αθήνα και θα προχωρήσετε κατά μήκος της ακτής. Θα έχετε πρόσβαση στη χερσόνησο διασχίζοντας το κανάλι-έμπνευση της Κορίνθου. Θα συνειδητοποιήσετε την τεράστιο ενδιαφέρον καθώς θα έχετε την ευκαιρία να το φωτογραφήσετε καθ’ οδόν. Μετά το κανάλι της Κορίνθου, θα συνεχίσετε προς την Αρχαία Κόρινθο.

Η Αρχαία Κόρινθος βρίσκεται στους πρόποδες της ακρόπολης της Ακροκόρινθου και χρονολογείται από περίπου 5000 π.Χ. Λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής του θέσης, η Κόρινθος ήταν ένας ισχυρός εμπορικός δεσμός μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης. Οι ανασκαφές στην Αρχαία Κορίνθια έχουν αποκαλύψει άφθονα ερείπια της κλασικής Ελληνικής περιόδου καθώς και των Ρωμαίων. Επισκεφθείτε τον Ναό του Απόλλωνα (που χρονολογείται από τον 6ο αι. Π.Χ.), τη σιντριβάνι του Πινένη, την αγορά, το θέατρο και το Ωδείο και διάφορα ρωμαϊκά κτίρια. Το μουσείο της περιοχής έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον.

Τώρα βρίσκεστε στις Μυκήνες (τοποθεσία της παγκόσμιας πολιτιστικής  κληρονομιάς της UNESCO), την οχυρωμένη βασιλική κατοικία του βασιλιά Αγαμέμνονα, αρχηγού του Τρωικού πολέμου. Η ισχυρή ακρόπολη περιβάλλεται από τεράστια κυκλώπεια τείχη. Η είσοδος στην Ακρόπολη είναι μέσω της περίφημης Πύλης των Λεόντων, η οποία συμβολίζει τη δύναμη των βασιλιάδων των Μυκηνών, «πόλη πλούσια σε χρυσό» σύμφωνα με τον Όμηρο. Πέρα από την Πύλη των Λιονταρίων είναι η σκάλα που οδηγεί στο συγκρότημα του Παλατιού, τον τάφο με έξι βασιλικούς τάφους, τα σπίτια του μνημείου, τα ιερά και άλλα σημαντικά κτίρια. Έξω από τους τοίχους βρίσκονται οι τάφοι των κυψελών, ο μεγαλύτερος από τους οποίους είναι ο λεγόμενος «Θησαυρός της Αθήνας», ερείπια ιδιωτικών κατοικιών και ένας μεγάλος κύκλος με 14 βασιλικούς τάφους και 12 τάφους ιδιωτών πολιτών.

 

Μετά το μεσημεριανό γεύμα, η επόμενη (μικρή) στάση σας είναι το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την ελληνική επανάσταση του 1821. Στη συνέχεια, θα συνεχίσετε στην τοποθεσία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO της Επιδαύρου. Στην αρχαιότητα, η Επίδαυρος ήταν το κέντρο του ελληνικού ιατρικού κόσμου και γενέτειρα του Ασκληπιού, πολιούχου θεού της ιατρικής. Η ψυχοθεραπεία, η υδροθεραπεία και η χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο ήταν μερικές από τις θεραπείες που πραγματοποιήθηκαν εδώ. Θα δείτε τα κυριότερα μνημεία, ιδιαίτερα τον ναό του Ασκληπιού, τον Θόλο και το θέατρο του 4ου αιώνα που θεωρείται ένα από τα πιο αγνά αριστουργήματα της ελληνικής αρχιτεκτονικής. Η ακουστική της είναι ακόμα σχεδόν τέλεια σήμερα. Μετά την επίσκεψή σας, θα αρχίσετε την επιστροφή σας στην Αθήνα.

 

Επίπεδο δραστηριότητας: Μέτριο / Δύσκολο

Τύπος γύρου: Ιστορικό, Γραφικό

Διάρκεια: 10.5 ώρες

Τιμή: Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων.

 

Σημείωση: Η διαδρομή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες.

*Ειδικές σημειώσεις: Όλες οι τιμές αναφέρονται σε ευρώ. Τα αποσπάσματά μας περιλαμβάνουν όλους τους φόρους, το όχημα και τον οδηγό που μιλάει αγγλικά, τα διόδια για αυτοκινητόδρομους, τα καύσιμα αυτοκινήτων και το πάρκινγκ και εξαιρούνται τα γεύματα, τα εισιτήρια εισόδου και οι οδηγοί στις ιστοσελίδες, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε αυτή τη σελίδα. Οι πληρωμές γίνονται σε μετρητά (δολάρια ή ευρώ) στο τέλος των υπηρεσιών ή προπληρωμή με paypal (4% επιπλέον) και πιστωτική κάρτα (3% επιπλέον).

**Σημαντική σημείωση: Ο οδηγός θα περιμένει μέχρι 30 λεπτά μετά την αναγραφόμενη ώρα παραλαβής για την ομάδα σας, παρακαλούμε να είστε έγκαιρα, διαφορετικά θα χρεωθείτε για το τέλος «απουσία» και θα χάσετε την περιήγηση.

***Περιορισμοί: Παρακαλώ σημειώστε ότι σε αυτή την περιοδεία, ο οδηγός σας δεν έχει άδεια να σας συνοδεύσει σε οποιοδήποτε site ή museum.Αν θέλετε έναν εξουσιοδοτημένο ξεναγό για να περιηγηθείτε τους χώρους μαζί του, μπορείτε να νοικιάσετε έναν με επιπλέον κόστος.

 

Συμβουλή: Προτεινόμενη ώρα έναρξης για αυτήν την περιοδεία μεταξύ 7:30 π.μ.-8:30 π.μ.

 

Leave a Reply