header-image-bg

Δελφοί: Ημερήσια ...

7 Ιούνιος

Δελφοί: Ημερήσια στον ομφαλό της Γης (DELPHI: A DAY TOUR TO THE NAVEL OF THE EARTH.)

Μια περοχή προστατευμένη σαν πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO που βρίσκεται μόλις δύο ώρες και μισή μακριά από την Αθήνα και προσφέρει επαφή με μύθους της χώρας. Η περιοδεία θα σας προσφέρει μια πλήρη εμπειρία του τι ήταν το μαντείο των Δελφών και η Πυθία.

 

Θα μάθουμε αρχαία ελληνική μυθολογία, όπως για την δολοφονία του  του ιερού πύθωνα από τον Απόλλωνα και την επακόλουθη εξορία. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθείτε το ναό του Απόλλωνα, τον Θησαυρό των Αθηναίων και των Σιφναίων, το θέατρο και το στάδιο όπου γινόντουσαν τα Πύθια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο, όπου θα θαυμάσουμε μερικά από τα πιο αξιόλογα αντικείμενα που βρέθηκαν στην περιοχή, όπως τον περίφημο Ηνίοχο και το άγαλμα του Αντίνοου και θα συζητήσουμε σε βάθος για το ρόλο του ιερού. Τέλος θα επισκεφθούμε την Ιτέα για να απολαύσετε το αρχαίο λιμάνι των Δελφών, την αρχαία Κίρρα και να ανακαλύψουν τη μαγεία του τοπίου της πεδιάδας της Κρίσσας.

Περιγραφή περιήγησης:

Μετά τη συνάντηση με τον αρχηγό του οργανωμένου ταξιδιού σας, θα αρχίσετε το ταξίδι σας στους Δελφούς. Στην πορεία, θα δείτε την πεδιάδα της Βοιωτίας, ένα γεωργικό κέντρο που περιβάλλεται από φυτείες βαμβακιού και επίσης, θα περάσετε μέσα από την πόλη της Θήβας, τη γενέτειρα του βασιλιά Οιδίποδα. Θα συνεχίσουμε προς τον Παρνασσό, κάνοντας μια σύντομη στάση ξεκούρασης έξω από την πόλη της Λιβαδειάς.

Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στους Δελφούς, που χρονολογούνται από τον ένατο αιώνα π.Χ. των οποίων η γοητεία και προέρχεται από μια καταπληκτική τοποθεσία πάνω σε λόφο και ερείπια που θα ίντριγκάρουν ακόμα και τον πιο δύσπιστους από εσάς. Οι Δελφοί ήταν γνωστοί για τον χώρο του μαντείου των Δελφών, το πιο σημαντικό ελληνικό μαντείο. Η περιοχή ήταν επίσης μια σημαντική περιοχή για τη λατρεία του θεού Απόλλωνα αφού σκότωσε τον Πύθωνα, μια θεότητα που προστάτευε τον ομφαλό της Γης (κέντρο του κόσμου) σε αυτήν τη θέση. Δείτε τη Ρωμαϊκή Αγορά, περπατήστε κατά μήκος της Ιεράς Οδού, και δείτε το μνημείο των Άργιτών Βασιλέων, τον θησαυρό των Αθηναίων, την Αθηναϊκή Στοά, το πολυγωνικό τείχος, το μνημείο των Πλαταιών και τον Ναό του Απόλλωνα, όπου ήταν το μαντείο. Πάνω από το ναό, μπορείτε να επισκεφτείτε το καλοδιατηρημένο Θέατρο του 3ου αιώνα.. Στην κάτω πλαγιά του βουνού είναι η Θόλος, ένα κτίριο του οποίου ο ακριβής σκοπός είναι άγνωστος, αλλά αρχιτεκτονικά θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του αρχαίου κόσμου. Θα δείτε επίσης το Γυμνάσιο, όπου οι αθλητές εκπαιδεύονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα Πύθια.

Μετά την επίσκεψή σας στον αρχαιολογικό χώρο, θα επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό  μουσείο των Δελφών που φιλοξενεί τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο. Ως κεντρικό θέμα, οι αρχαιότητες που βρέθηκαν στο συγκρότημα του Μαντείου που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα π.Χ. μέχρι που το μαντείο βρέθηκε σε παρακμή περίπου το 300 μ.Χ. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν τη ζωφόρο του θησαυρού των Σιφναίων, τη σφίγγα της Νάξου, μετόπες της Αθηναϊκής ζωοφόρου, τον περίφημο Ηνίοχο, που αρχικά δημιουργήθηκε για να τιμήσει τη νίκη κατά τη διάρκεια του 476 π.Χ. στα Πύθια, και πολλά άλλα ευρήματα όπως τον θολωτό ναό κλπ. Μετά την επίσκεψή σας στο μουσείο, να επανέλθετε στα μεταφορικά σας μέσα για να ξεκινήσετε τη επιστροφή στην Αθήνα. Στην πορεία, θα γίνει στάση για ένα παραδοσιακό ελληνικό γεύμα. Μετά το γεύμα, θα ξεκινήσει το αυτοκίνητο σας πάλι συνεχίζοντας την επιστροφή.

 

tholos-temple

Επίπεδο δραστηριότητας: Δύσκολο Τύπος πριήγησης: ιστορικό, γραφικό Διάρκεια: 10 ώρες Τιμή: Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Σημειώσεις: Η διαδρομή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις λειτουργικές τοπικές συνθήκες.

Ειδικές Σημειώσεις: Όλες οι τιμές αναφέρονται σε ευρώ. Προσφορές μας περιλαμβάνουν όλους τους φόρους, οχημάτων και Αγγλόφωνων οδηγών, διόδια, καύσιμα αυτοκινήτου, και χώρο στάθμευσης και δεν συμπεριλαμβάνουν το μεσημεριανό γεύμα, τα εισιτήρια εισόδου και ξεναγούς σε ιστορικούς χώρους εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά σε αυτή τη σελίδα. Οι πληρωμές πρέπει να γίνονται σε μετρητά (δολάρια ή ευρώ) στο τέλος των υπηρεσιών ή μέσω προπληρωμής από paypal (4% επιπλέον) και πιστωτική κάρτα (3% επιπλέον χρέωση).

Σημαντική Σημείωση: Ο οδηγός θα έχει μέγιστο χρόνο αναμονής 30 λεπτά για την ομάδα σας, παρακαλούμε οι ταξιδιώτες να είναι στην ώρα τους αλλιώς θα χρεωθούν για «απουσία» και θα χάσουν την περιοδεία.

Δελφοί Εκτεταμένη εκδρομή:

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνουμε στη γύρω περιοχή: υπάρχει η Μονή του Οσίου Λουκά, διάσημη για τα ψηφιδωτά της, το όμορφο χωριό της Αράχωβας και το επιβλητικό βουνό του Παρνασσού. Ο οδηγός σας θα ρωτήσει τα ενδιαφέροντά σας όταν σας συναντήσει, για να προσαρμόσει την εμπειρία με βάση το τι πιστεύει ότι θα σας αρέσει περισσότερο.

Προτάσεις:

α) Δελφοί και γύρω χωριά (Θήβα, Λιβαδειά και Αράχωβα) Διάρκεια: 12 ώρες

β) Δελφοί και μονή Οσίου Λουκά. Διάρκεια: 11 ώρες

γ) Δελφοί και Θερμοπύλες Διάρκεια: 12 ώρες.

Περιορισμοί:

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι σε αυτή την περιοδεία, ο οδηγός δεν έχει άδεια για να σας συνοδεύσει στο εσωτερικό των χώρων. Αν θέλετε ξεναγό στους χώρους μαζί σας, μπορείτε να νοικιάσετε έναν με επιπλέον κόστος.

Ειδικές Οδηγίες:

Η πλαγιά των Δελφών είναι συνεχής ανηφόρα με τα πόδια ενδεχομένως σε λάσπη και κάποιες πλακόστρωτες επιφάνειες. Οι επισκέπτες πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση και να φορούν κατάλληλα παπούτσια για περπάτημα. Στο μουσείο, υπάρχουν σκαλοπάτια πριν εισέλθουν στο κτίριο.

Ρουχισμός: Άνετα ρούχα και ίσια άνετα παπούτσια συνιστώνται. Τα Γυαλιά ηλίου και αντηλιακή προστασία πρότεινεται. Συμβουλές: Προτεινόμενη ώρα έναρξης για αυτήν την περιοδεία από 07.30 π.μ.-8:30πμ

Leave a Reply